Obecny czas: Wto 22:32, 20 Lut 2018

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina



Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kto ma internet kablowy Multimedia?
PostWysłany: Czw 8:36, 28 Paź 2010 
Niemowa
Niemowa
Offline

Posty: 10
Rejestracja: Wto 17:55, 15 Gru 2009
Czy polecacie? Ile kosztuje?


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 9:36, 28 Paź 2010 
Administrator
Administrator
Offline

Posty: 2834
Rejestracja: Czw 16:41, 17 Lut 2005
Miejscowość: Biłgo
http://www.multimedia.pl/internet_szczegoly
W tym miesiącu wreszcie wprowadzili dobrą ofertę np. 20 Mb za 79 zł. Nie wiem jak na innych osiedlach, ale na Sitarskiej niedawno skończyli wymianę sieci.
Ja niedawno przedłużyłem umowę z Netią i mam 6 Mb za 55 zł, więc trochę drożej niż w ofercie Multimedia. Do tego darmowy router, ale nie jest on najlepszy. Przede wszystkim mocno się nagrzewa. Co ciekawe 2 lata temu w Netii twierdzili, że maksymalna prędkość na tej linii to 2 Mb.

_________________
www.LadaBilgoraj.pl


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 10:12, 28 Paź 2010 
Bywalec
Bywalec
Offline

Posty: 152
Rejestracja: Czw 20:57, 19 Kwi 2007
Telekompromitacja cały czas coś modernizuje a 2 lata to przepaść technologiczna, multimedia zależy czy na starych kablach, czy nowych. Na starych koleżanka z pracy mówiła, że nawet tv źle odbiera, więc net jeszcze gorzej.


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 17:37, 28 Paź 2010 
Małomówny
Małomówny
Offline

Posty: 110
Rejestracja: Pon 6:06, 04 Sty 2010
ja mam internet z kablówki 6 Mb działa bez problemu


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 9:05, 29 Paź 2010 
Bywalec
Bywalec
Offline

Posty: 248
Rejestracja: Pią 19:25, 11 Maj 2007
Mozna zamówić nawet 100mb, natomist rzeczywista prędkość łącza jast 1mb. Dlaczego ? Każda umowa określa maksymalną prędkość łącza nawet ofert Netii czy TPsy 20mb. Jedyna umowa z określoną minimalną prędkością łącza określoną w umowie to DSL z TPsy i monitują prędkość rzetelnie i codziennie. Ja mam DSL 15mb i hula jak ta lala ....


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 9:44, 29 Paź 2010 
Bywalec
Bywalec
Offline

Posty: 152
Rejestracja: Czw 20:57, 19 Kwi 2007
zgadza się, na umowie np. netii napisane jest prędkość do 1mb i na testach download zawsze jest większy, jeżeli provider nie wywiązuje się z umowy, możesz na podstawie print screen-ów zrezygnować bez konsekwencji. ja tak właśnie zrobiłem z multimediami kilka lat temu i przeszedłem na ciemną stronę netii i do dnia dzisiejszego większych problemów nie miałem.


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 13:15, 20 Lut 2012 
Praktyk
Praktyk
Offline

Posty: 618
Rejestracja: Wto 14:36, 14 Lis 2006
Miejscowość: ten wzrok??
Witam, wiecie może jak to teraz jest z multimedia w naszym mieście? Dobry jest? można w Biłgoraju wziąć 12Mb/s? Długo trzeba czekać na instalację i czy mogę sam ją wykonać. Kiedyś miałem kablówkę, więc nie byłoby problemu.

_________________
:: Gigabyte GA-P35-DS3L ::
:: Intel Pentium Dual Core e7300::
:: 2x2GB Patriot 800 LLK cl4 ::
:: POWERCOLOR AMD RADEON HD4770 ::
:: SAMSUNG 500GB F2 HD502HI 5400rpm ::
:: Creative SB Audigy (X-FI mod) + Panasonic SA-PM15 ::
:: SAMSUNG SyncMaster 931BW ::
:: Logitech rx250 + Microsoft Comfort Curve 2000::


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 12:30, 21 Lut 2012 
Małomówny
Małomówny
Offline

Posty: 110
Rejestracja: Pon 6:06, 04 Sty 2010
tylko multimedia ma stałe IP a np.neostrada zmienne ma to swoje plusy i minusy. gdy wypowiadasz się na forum pod różnymi nikami to i tak wiadomo że to jedna i ta sama osoba przy stałym IP , a przy zmiennym niekoniecznie


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 16:11, 21 Lut 2012 
Praktyk
Praktyk
Offline

Posty: 618
Rejestracja: Wto 14:36, 14 Lis 2006
Miejscowość: ten wzrok??
Chodziło mi bardziej o to czy transfery są w porządku i czy nie będę się denerwował wieczorami, że wziąłem 6Mb a mam 512Kb... TP odpada, bo 3 lata temu miałem neostradę, ale zrywało połączenie, to przy okazji zrezygnowałem z telefonu.

edit:
ok, zaryzykowałem wziąłem 6Mb/s. Świetna prędkość niski ping. Czego chcieć więcej:)

_________________
:: Gigabyte GA-P35-DS3L ::
:: Intel Pentium Dual Core e7300::
:: 2x2GB Patriot 800 LLK cl4 ::
:: POWERCOLOR AMD RADEON HD4770 ::
:: SAMSUNG 500GB F2 HD502HI 5400rpm ::
:: Creative SB Audigy (X-FI mod) + Panasonic SA-PM15 ::
:: SAMSUNG SyncMaster 931BW ::
:: Logitech rx250 + Microsoft Comfort Curve 2000::


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Wto 16:50, 26 Cze 2012 
Praktyk
Praktyk
Offline

Posty: 527
Rejestracja: Wto 14:56, 10 Maj 2005
Miejscowość: Sól
necr napisał(a):
Mozna zamówić nawet 100mb, natomist rzeczywista prędkość łącza jast 1mb. Dlaczego ? Każda umowa określa maksymalną prędkość łącza nawet ofert Netii czy TPsy 20mb. Jedyna umowa z określoną minimalną prędkością łącza określoną w umowie to DSL z TPsy i monitują prędkość rzetelnie i codziennie. Ja mam DSL 15mb i hula jak ta lala ....


Ile taka przyjemność kosztuje ? Na ile umowa ? Jaki upload?

_________________
.... czy ja przynudzam ??


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Nie 0:25, 01 Lip 2012 
Moderator
Moderator
Offline

Posty: 1704
Rejestracja: Nie 23:46, 04 Mar 2007
Miejscowość: Biłgoraj
Ostatnio bylem w tepsie i gosciu mi mowil o dsl do 10 mb za 99. Chodzi mianowicie o to ze placisz 99 a dostajesz tyle ile wyciagnie kabel(oczywiscie maks do 10mb)

_________________
Image


Góra
Profil
 Temat postu:
PostWysłany: Śro 9:39, 27 Gru 2017 
Niemowa
Niemowa
Offline

Posty: 49
Rejestracja: Pon 9:48, 27 Mar 2017
Miejscowość: Częstochowa
gorzej jak tyle kabel nie wyciągnie... co wówczas?
rolety balkonowe


Góra
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Szukaj:
Skocz do:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template created by Sharky from support phpBB BoardBB.pl